Jotain treenitarinoita kai sitä pitäisi tänne muistaa aina kirjata. Tänään käytiin pastoreitten kanssa luolatreeneissä Jormualla. Milille tehtiin vähän "sytyttely" treeniä. Kettua liikutettiin kovasti ja koiraa sen perässä. Se on jännä nuo koirat että jonain päivänä tulee täysillä pisteillä B-tulos ja toisena taas ei. No nuori koira ja jospa se koetulos oli vain satunnainen päähänpisto. Kyllä tuossa koirassa potkua on. Hirveällä raivolla se putkeen menee ja siellä työskentelee mutta lopullinen "niitti" on nyt vähän hukassa. Enkä nyt tarkoita mitään nippua... Neiti tuo koira on kyllä ollut koko ikänsä ja jos neitiä ei kiinnosta niin siinä saa vaikka omistaja mennä sitä kettua sinne haukkumaan. Ihme eläin.. Äitin oma miimu.. ;)

Pessikin kävi häkkikettua räkyttämässä. Ei se nyt taida ihan riistavapaa olla tuo koira sittenkään. Kyllä siellä jotain kätkettyä raivoa on. Pessin kanssa on jouduttu käyttämään vähän mielikuvitusta noissa treeneissä, kun hän ei nyt ihan mustavalkoinen ole. Mutta jännä verrata sitä työskentelyä noihin narttuihin. Noinkin pienessä uroksessa huomaa sen miehen leiman ja tietyllä tavalla erilaisen työskentelytavan, jos sitä voi vielä sillä nimellä sanoa. Annetaan poijan kasvaa ja kehittyä ihan Mieheksi asti. Sitten vasta voi sanoa onko se lintu vai kala. Pessin hyvä puoli on sen koko, sopii hyvin luolassa liikkumaan. Kummallekin pitäisi saada vain luonnon metsästystilanne.

Pessi tuli tosiaan lauantaina kotiin evakosta. Voi sitä riemua, kun pääsivät leikkimään. Laihtumaan kovasti pääsi Pessi vierailullaan, ja eilen illalla kun söi hirveän kupillisen ruokaa, poijan pikku massu ihan pullotti. Hassu veijari.

Akarin kanssa jatketaan voiman ja lihaksien kasvattamista ennen koulutukseen menemistä. Maastoja ollaan tehty suurimmaksi osaksi. Talvimaastoilu on parasta. Paitsi että alkaa noita peuroja olla ihan riittävästi näillä meidänkin mailla. Vastaan tullessaan näyttää siltä että Akari menettää viimeisetkin järjen rippeet. Ei oikein hermo kestä metsän elukoita. Vuotaa ns. yli, näin "koirakielellä" sanottuna.

Poni jatkaa samoja harjoitteita.

Kuulemiin ja näkemiin..