Heipä hei pitkästä aikaa.

Syksy on ollut tapahtumia täynnä ja lisää tuloo. Reilu viikko sitten olimme Maaningalla MH-luonnekuvauksessa. En ole ennen nähnyt kuvausta muuta kuin videolta, joten oli mielenkiintoista ihan katsellakin. Pipa pääsi luonnettaan "testaamaan" ja ihan hyvältähän se vaikutti. Itselle ei tullut suuria yllätyksiä, mutta joissain asioissa neiti osaa kyllä olla terävämpikin. No, se oli sen päivän "kuvaus" ja sillä selvä. Mukava on nähdä näitäkin tilanteita missä koira on täysin omillaan, ilman että minä siihen mitenkään vaikuttaisin.

Etäleikin lopputulos  (kärkkäri)

Haalari meinas läjähtää silmille

Ei oo vissiin Maaningalla hirveesti aurinko paistanu..

Tänä viikonloppuna olikin sitten vuoden päätapahtuma beusseille. Kirkkonummella järjestettiin ensin lauantaina erkkari ja sunnuntaina jalostustarkastus. Juosta sai tämä tyttö taas useita eri koiria juoksuttaessa. Pipa sai lauantaina Eri:n ja sijoittui luokassaan muistaakseni neljänneksi ( pitää tarkastaa Sannalta )

Sunnuntaina jatkoimme sitten väsyneinä jalostustarkastukseen. Kävimme edellisenä iltana illastamassa ranskalaisten tuomareiden kanssa ja kuuntelemassa heidän ajatuksiaan näistä mustista koirista. Muuta en tähän taida sanoa kuin että pohjavilla.  

Jalostustarkastuksessa ensin kävimme mittauttamassa neitiä, sen jälkeen testauttamassa luonnetta ja sitten taas juostiin kehässä. Ja voi poijat että myö juostiin. Minä kun kuvittelin että sieltä olisi selvitty ihan vaan pyörähtämällä. Jatkoimme viimeisiin miehiin asti. Pipa oli narttujen toinen ja Donnan ja Marjukan kanssa kasvatettiin vielä Sannan mainetta. Olimme kasvattajaluokassa neljänsiä. Marjukka: seuraavaan pitää saada ne paidat!!!!  Luonneosasta Pipa sai Exelentin ( näin suomeksi kirjoitettuna ) ja ulkomuodosta Exelent + ( plöös ). Luonnetestiä on tullut nuorelle näistä reissuista siinäkin mielessä että Pipalla tuo autossa ( varsinkin vieraassa ) matkustaminen tuottaa vähän ressin poikasta eikä koira lepää ja siitä syystä ( seli seli ) se on ihmeellisen vetelä. Eipähän tuo minua haittaa tuollaisessa tilanteessa, mukava olla rauhallisen koiran kanssa kehässä, mutta tulevaisuutta ajatellen esim kokeita ( ) silmällä pitäen pitää varsinkin pitkillä matkoilla miettiä järjestelyjä. Mutta eipä tuo vielä ole ajankohtaista.

Tuon luonneosion tuomarista pitää mainita sen verran että vaikka ukko tiukka arvostelussaan olikin, hänellä oli hyvä koiranluku taito ja teki sen mukaan jokaiselle koiralle "sopivan" painostavan testin. Ennen tätä uhkaamisosiota koirille ammuttiin ja valitettavan monelle koiralle siinä oli jo ihan tarpeeksi "uhkaa". Kaikkia koiria en nähnyt mutta eipä ollut siskoksilla hävettävää. Neitoset on kuitenkin vasta reilu puolitoista vuotiaita.

Ja taas tätä... Kasvattajaluokasta kuva. Kyllästyneitä tyyppejä.