Pipan kanssa ollaan viime aikoina keskitytty lähinnä olohuone tottikseen. Ohjelmassa on ollut lähinnä maahanmeno ja sivulle tulo. Maahanmenon opettelussa on melko tuskaiset kisailut jos hanskoja ei ole käsissä. Neiti on vähän intona suuren ruokahalunsa vuoksi ja yrittää saada makupalan nyrkistä kuopaisemalla sitä kynsillä. Ei ole enää mikään pieni tassu. Töissä saa selitellä asiakkaille miksi kämmenselkämykset ovat aivan naarmuilla ja mustelmilla. Sivulle tulo alkaa olla jo aika hyvä autettuna. Tarkkana saa vaan olla ettei mene ns. yli eli vinoon. Päätin tehdä Pipalle sivulle tulon takakautta kiertämällä. Isolla koiralla on kuitenkin aina helpompi tulla takaa. Noita harjoituksia pitää muistaa aina ja ehdottomasti tehdä vasta sitten kun neiti-ihminen on jo saanut iltaruokansa. Jos nälkäisenä rupeaa niin se varmaan syö minut. Ai miten niin ahne? 

Purutreenejä kävimme katsomassa maanantaina ja pääsipä neitikin vähän saalistamaan. Maalimies on jäämässä nyt kuukauden tauolle joten ajattelimme käydä näytillä. Sittenpä päästäänkin elokuussa jo tositoimiin kun Pipan hampaatkin on jo siihen mennessä vaihtuneet. Etuhampaat ja kaksi kulmuria on jo vaihtunut. Sen verran osaa tuosta jo sanoa että melkoinen saalis sillä ainakin on. Siitä on hyvä aloittaa. Katsotaan jos sieltä vähän muutakin löytyisi.

Jälkeä tehdään n 100 askelta yhdellä tai kahdella kulmalla. Tarkentanut huomattavasti kun aloitti nuo kulmat. Nyt pitäisi sitten päästä jo vähän eri alustoille ja kun tuo maahanmeno on saatu kuntoon, aloitetaan esine-ilmaisut. Mukava touhuta tuon kanssa kun motivaatio koiralla riittää joten asioissa päästään etenemään eikä tarvitse tahkota aina yhtä asiaa pitkään.

Puolitoista viikkoa sitten olimme Repokettujen leirillä, mutta siitä myöhemmin kun saan Sannalta kuvia. Näihin tunnelmiin...