Mellakan Kata järjesti Haapavedellä (tai siellä päin) viikonlopun leirin, jolla tottelevaisuutta kouluttu Marko Koskensalo. Pääsimme harjoituskoirakoksi lauantaille. Sain koulutuksesta vinkkejä, mutta kaikkea en ihan purematta niele. Kuten hänelle alussa sanoinkin että koira on todella vähän treenattu (selitys) vieraalla kentällä, joten voi olla vähän vilkuileva alussa. Kentälle tullessa arvasin tämän oikein, mutta Pipa oli muuten ihan iloinen oma itsensä. Ensimmäisen pätkän otin seuraamista "omalla tyylillä".

Tein aika pitkän pätkän, mutta kuten kuvasta näkyy, aloituksessa koiran "vire" ja asento olivat mielestäni ihan ok. Koulutusohjaaja halusi vaihtaa palkan narupallosta patukkaan ja "nosti" koiraa leikittämällä sitä itse. Enpä huomannut vireen nousua, vaan enemmän paineistumista. Teimme sen jälkeen perusasento treeniä.

Eipä ollut asento enää yhtä iloinen ja ylöspäin suuntautunut, joten minua kehoitettiin kädellä siirtämään koiran päätä. Koska Pipa oli niin matalalla, jouduin nojautumaan koiraa kohti ja sehän yritti vaan enemmän väistää alta pois.  

Toisessa treenissä nostettiin koiraa taas vähän, kummasti se sieltä kuitenkin nousi ja otettiin sitten vielä seuraamista. Ensimmäinen oli jäänyt kuitenkin sen mieleen kummittelemaan, eikä se ollut niin ylöspäin suuntautuvaa, kuin olisin halunnut.

Loppujen lopuksi vaikka sainkin koulutuksesta paljon, en tykännyt mihin tunnetilaan koira laitettiin. No, onpahan mitä treenata ...

Kiitos Katalle vielä mahdollisuudesta päästä paikan päälle. Kiitos Riikalle ja Sannalle matkaseurasta ja Sannalle kiitti kuvista.